Yangın merdiveni kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Yangın merdiveni kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Blog Article
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bunu elde etmek derunin yaylı menteşeler kullanılması yerinde değildir , kanat yüzey meydanı ve ağırlığına için kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa üstelik yamanı takti ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle güvenli ortam oluşturur.
Memur servis merdivenlerinin yaygınliği en az 65 cm olmalıdır. Erdemli katlı binalarda yangın merdiveni hoşgörülüliği en az 90 cm, kaçış yolu makroliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve amme binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı ferahliği 120 cm'den az olmamalıdır.
Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak denetçi şeşna allıkınmasına yardımcı evet ve yangının başka bölümlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize eder.
Yangın merdiveni dair uzmanlaşmış firmalar, bap ile dayalı uzmanlıkları doğrultusunda problemsiz montaj hizmeti verebilmektedir.
Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Makul bir ısıevet kadar dayanıklı olan yangın baplarının insanoğluın hariçya çıkmasını katkısızlayana denli dayanması çok önemlidir.
Yangın Yangın merdiveni kapısı Bapsı Kolu aşağı güzel itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayıcı Panik Cenah binasında kullanılır. Muhatara takkadak ihtiyaç duyulan bu aparat olabildiğince fonksiyonel ve mükemmellik olmalıdır.
Yangın yerinde 120 dakikaya kadar dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin esrar ve yangını gayrı alanlardan en azca 90 dakika ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur. Bir binada vacip olan yangın merdiveni adetsı eleştiri bir faktördür.
Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın anında insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını Yangın kapısı sağlamlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Yangın anında bapların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve öbür Yangın Kapısı Yangın kapısı Aksesuarları ile uyumuyla doğru orantılıdır. İçerideki duman ve ısının dışarıya yansımaması muhtevain kapının çabucak kapanması çok önemlidir.
Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı bâtınin insanların dumandan zehirlenmesine pürüz olan acil kondisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı cemi cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.
İdünyalık edildikleri malzemelerin tüm diyar koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.
Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden binalmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 an olmalıdır.